Safari Zuid-Afrika: Limpopo - Kruger Park en Panorama Route

 • Vanaf € 1130

Panorama Route en safari in een privaat reservaat.

In deze reis ligt het accent op de natuur in de Panorama Route en safari in een privaat reservaat dat deel uitmaakt van het Greater Kruger Nationaal Park, een enorm gebied waarbij privaat reservaten aansluiten met de Kruger. Er zijn omheiningen tussen de reservaten en zodoende worden de eeuwenoude migratieroutes van wild gevrijwaard.Een huurwagen dat wat hoger van de grond staat is de beste optie (minibusje kan ook).

Door ons voorgestelde reisplan
 • Aankomst in Johannesburg
  South Africa, Johannesburg

  Aankomst in Johannesburg waar we de Kaapstad.org/Akho Africa vertegenwoordiger ontmoeten die ons de reisdocumenten overhandigd.

  Optie 1:

  Na het ophalen van de huurwagen (niet inbegrepen daar u vrij bent in het boeken en kiezen van het voertuigtype met ons) op de luchthaven rijden we naar het noordwesten van Johannesburg. Onderweg kunnen we eventueel een bezoek brengen aan de Wieg der Mensheid, grotten waar de oudste hominide fossielen gevonden zijn tot nog toe. Ook het bijzonder mooie Maropeng Museum is een must!

  Optie 2:

  Bij aankomst nemen we de gratis hotel transfer naar het Peermont Mondior hotel dat zich in het Emperors Palace Casino complex bevindt nabij de OR Tambo Internationale Luchthaven.

  De volgende dag nemen we de transfer terug naar de luchthaven en vliegen naar de Kruger Mpumalanga Luchthaven of de Hoedspruit Luchthaven (vlucht niet inbegrepen).

  Optie 1:

  Overnachting in een traditionele rondavel inclusief ontbijt en diner: LESEDI CULTURAL VILLAGE****

  Dit traditioneel dorp bevindt zich in het bushveld, aan de voet van de Magaliesberg Mountains, op slechts 1 uur rijden van Johannesburg. Lesedi is een multi-cultureel dorp waar Zulu, Xhosa, Pedi en Basotho’s wonen in traditionele hutten die eigen zijn aan hun cultuur. Een halve dag bezoek aan het dorp is de moeite waard en wij tijd en budget heeft kan overnachten in erg gezellige traditionele hutten. Wie overnacht wordt verrast met een rondleiding in het dorp waarbij elke cultuur in het licht gebracht wordt. Daarna volgt dans en zang waarbij gasten uitgenodigd worden op de dansvloer. Tenslotte volgt een uitgebreid buffet met Zuid-Afrikaanse gerechten.

  Optie 2:

  Overnachting in een classic kamer inclusief ontbijt: PEERMONT MONDIOR HOTEL****

  Meer
 • Johannesburg - Louis Trichardt
  South Africa, Louis Trichardt

  Ontbijt in het hotel.

  Optie 1: we verlaten het hotel en rijden ongeveer 5 uur lang naar het noorden van de Limpopo Provincie.

  Optie 2: we nemen de gratis hotel shuttle naar de luchthaven en halen de huurwagen op. Van hieruit rijden we richting Louis Trichardt in het noorden van de Limpopo Provincie.

  Nota: wie een 4x4 voertuig huurt mag zelf het bergpad op naar de lodge, wie een gewoon voertuig bestuurd wordt opgehaald in de vallei en rijdt met een 4x4 transfer naar de lodge. In het laatste geval nemen we contact op met de lodge van zodra we in de buurt komen van Louis Trichardt (eenmaal weg van het asfalt is er geen gsm signaal!) voor de transfer of we geven de lodge op voorhand een aankomsttijd.

  Overnachting de Venda Village Lodge inclusief brunch, namiddag thee, diner, verse vruchten, 1 4x4 safari per dag of begeleide bush wandeling: LESHIBA WILDERNESS LODGE****+

  Meer
 • Soutpansbergen
  South Africa, Louis Trichardt

  Vroeg uit de veren voor een kop koffie of thee met een koekje. Daarna rijden we de bush in met een 4x4 voertuig op zoek naar wild.

  Terug naar de lodge voor brunch.

  Daarna volgt een 3 uur lange wandeling in het reservaat onder begeleiding van een ervaren natuurgids. Het accent van de wandeling ligt op de unieke botanische eigenschappen van het reservaat (een broodboomsoort is uniek in dit reservaat), vogelsoorten en Bushman rotskunst.

  Terug naar de lodge waar we de rest van de namiddag doorbrengen.

  Overnachting de Venda Village Lodge inclusief brunch, namiddag thee, diner, verse vruchten, 1 4x4 safari per dag of begeleide bush wandeling: LESHIBA WILDERNESS LODGE****+

   

  Meer
 • Soutpansbergen (Louis Trichardt) - Tzaneen
  South Africa, Tzaneen

  Na het ontbijt verlaten we het Leshiba Wilderness gebied en rijden door richting Polokwane, de hoofdstad van de Limpopo Provincie en dan door naar het sub-tropische Tzaneen.

  Tzaneen is een dorp gelegen in het Letaba-district. In de omliggende gebieden worden veel gewassen gekweekt, zoals bananen, mango's, lychees en avocado's, te danken aan het subtropische klimaat.

  De naam Tzaneen is waarschijnlijk afkomstig van het Sotho-woord tsana, dat letterlijk "mandje" betekent, verwijzend naar het feit dat het dorp zich als het ware in een "mandje van heuvels" bevindt.

  In de streek is er heel wat te zien en te doen. Een absolute aanrader is een bezoek aan de Big Baobab, het grootste exemplaar in Zuidelijk Afrika en met zelfs een kleine bar binnenin zijn stam! De boom is te vinden in de Modjadji Kloof vallei, vernoemd naar de legendarische Afrikaanse Regenkoningin. Een bezoek aan het Modjadji Reservaat, bekend om zijn uiterst zeldzame broodbomen is uiteraard de tweede ‘must do’ in de streek.

  Meer
 • Tzaneen
  South Africa, Tzaneen

  Ontbijt en genieten van de bijzonder mooie omgeving van Tzaneen.

  Bezoek eventueel de thee plantage, een nougat fabriekje waar het zoete spul met de hand gemaakt wordt en met macadamia noten uit de streek, de Wheelbarrow aan de voet van de Magoebaskloof (een sub-tropische botanische tuin, bananenplantage en palmboomtuin) of een optionele ‘canopy’ tour in de Magoebaskloof. De bijzonder spectaculaire canopy tour is een glijrit aan een kabel door een prachtige kloof….een MUST (zie optionele prijs)!

  Wat ook kan is een bezoek aan een vruchtenkwekerij waar men heerlijke sub-tropische vruchten kan kopen zoals bijvoorbeeld mango, papaya, bananen, avocado…

  Overnachting in een luxe kamer inclusief ontbijt en diner: MAGOEBASKLOOF HOTEL***+

  Meer
 • Tzaneen - Phalaborwa
  South Africa, Phalaborwa

  Ontbijt en vertrek richting Phalaborwa, één van de toegangspoorten tot het Kruger Nationaal Park.
  Het Krugerpark is niet alleen een van de meest bekende wildparken ter wereld maar ook een van de grootste beschermde en oudste parken. Het is gelegen aan de grens met Mozambique en het omvat bijna 2 miljoen hectaren, een grootte te vergelijken met Wales. Tot de aankomst van de Europeanen zag de regio er waarschijnlijk uit zoals het actuele park, uitgestrekt en wild. Intussen, tijdens de 19de eeuw, onderzochten blanke boeren en jagers de regio en doodden vele wilde dieren. De Boerenoorlog die in 1899 uitbrak deed ook niet veel goeds daar de Boeren zoals de Engelsen zich er van levensmiddelen voorzagen. In mei 1926 werd dit mooie stuk grond eindelijk definitief beschermd en verklaard tot Nationaal Park. Het park werd gedoopt ter ere van Paul Kruger die het land leerde wat natuurbescherming betekende door het oprichten van Sabie Game Reserve in 1898 dat nu deel uitmaakt van het Krugerpark.
  Het Krugerpark is de trots van Zuid-Afrika vanwege z’n prachtige landschappen en rijke fauna. Het grootste deel van het park is samengesteld uit open vlaktes bedekt met kort gras en bush waar hier en daar rotsen aan de oppervlakte komen. Men vindt er leeuwen, luipaarden, olifanten, buffels en neushoorns (de « Big Five ») maar ook cheetahs, giraffen, nijlpaarden en talrijke antilopen. In totaal zijn er 137 zoogdieren, bijna 500 vogelsoorten en meer dan 100 soorten reptielen.

  We overnachten in geen gezellige lodge net buiten het nationaal park. De lodge is in handen van een Nederlandse familie.
  Grote aanrader onderweg is een bezoek aan de Amarula likeur fabriek en plantage. Hier wordt van de marula vrucht een populaire likeur gemaakt. Niet alleen mensen zijn verkikkerd op de vruchten maar ook wilde dieren en vooral de Afrikaanse olifant die op de rijpe vruchten afkomen.

  Vanavond genieten we van een 4x4 safari in het Kruger Nationaal Park (inclusief toegangsgeld) met daarna een authentieke Afrikaanse bush braai (braai = barbecue).

  Overnachting in een standaard rondavel inclusief ontbijt en diner: SEFAPANE SAFARI LODGE****

  Meer
 • Phalaborwa
  South Africa, Phalaborwa

  Geniet van het ontbijt. Daarna maken we een boottocht op de rivier op zoek naar wild.
  Afhankelijk van het weer is de boottocht in de ochtend of de namiddag.
  De rest van de dag hebben we vrij met eventueel de kans om Kruger Park te verkennen met de huurwagen.

  Overnachting in een standaard rondavel inclusief ontbijt: SEFAPANE SAFARI LODGE****

  Meer
 • Phlaborwa - Privaat Wildreservaat
  South Africa, Balule Game Reserve

  Ontbijt en check-out.
  Rijdt eventueel door het Kruger Nationaal Park via de Phalaborwa Gate naar de Orpen Gate en van daaruit door naar het Balulule Privaat Wildreservaat (check-in is pas vanaf 13h00).
  Na check-in volgt de lunch en een namiddag safari tot na zonsondergang gevolgd door diner.

  Overnachting in een rondavel inclusief ontbijt, lunch, diner en 2 safari activiteiten per dag: MOHLABETSI SAFARI LODGE****.

  Meer
 • Privaat Wildreservaat
  South Africa, Balule Game Reserve

  Vroeg uit de veren voor onze eerste safari activiteit gevolgd door ontbijt.
  Na het ontbijt hebben we even tijd om te ontspannen tot de namiddag zonsondergang safari.
  Diner en overnachting.

  Overnachting in een rondavel inclusief ontbijt, lunch, diner en 2 safari activiteiten per dag: MOHLABETSI SAFARI LODGE****.

  Meer
 • Privaat Wildreservaat - Panorama Route - Hazyview
  South Africa, Hazyview

  Opnieuw vroeg uit de veren voor onze laatste safari in het reservaat. Daarna ontbijt en check-out.
  Vandaag genieten we van een prachtig stukje natuur (toegangsgelden niet inbegrepen) langs de Panorama Route.
  Het noordelijk gedeelte van de Drakensbergen strekt zich over de provincie Mpumalanga. De weg dat het stadje Sabie en Graskop verbindt en verder tot de Blyde Rivier Canyon, wordt de panorama route genoemd. De Blyde Rivier Canyon is na de Grand Canyon en de Fish River Canyon in Namibie de derde grootste canyon van heel de wereld. Bezoek de Drie Rondavels bezoeken, Gods Window, Mac Mac Falls en het historische mijnstadje Pelgrimsrus, uitgeroepen tot Nationaal Monument.

  Overnachting inclusief ontbijt: Perry’s Bridge Hotel****.

  Meer
 • Hazyview - Johannesburg
  South Africa, Johannesburg

  Ontbijt in het hotel gevolgd door check-out.
  Vandaag genieten we nog even na van de reis in de omgeving van Hazyview.
  Afhankelijk van de vlucht (niet inbegrepen) vliegen we vanuit de Kruger Mpumalanga Internationale Luchthaven naar de Johannesburg OR Tambo Internationale Luchthaven gevolgd door de terugvlucht naar Europa (niet inbegrepen).
  Een andere optie is helemaal terug rijden naar Johannesburg (5-6 uur rijden) en de auto afleveren op de luchthaven.

  Meer
 • blank day
  Extra day
  South Africa
  Drag this day to whichever position you want and fill in how you want to experience this extra day.
Inclusief
 • Ontbijt
 • Reisdocumenten
 • Overbrengingen
 • Alle maaltijden
 • Ontmoeting en kennismaking
 • Begeleide bezoeken
 • Avondmaal
 • Safari
Exclusief
 • Toegangsgelden
 • Autoverhuur
 • Persoonlijke uitgaven en fooien
Gedetailleerde informatie

Praktische informatie

Nota: tijdens het groene seizoen biedt Mohlabetsi een special aan voor wie minimum 3 nachten (1 nacht gratis) verblijft. Vraag ons voor meer informatie.

Kinderen onder 12 jaar oud zijn niet toegelaten bij Leshiba. We hebben echter een alternatieve lodge in aanbod. Vraag ons voor meer informatie.

Opmerking!

Er zijn specials beschikbaar bij Mohlabetsi en Perry's Bridge Hollow respectievelijk van 1 mei - 31 juli 2015 en van 1 september - 30 september 2015 en van 1 mei - 31 augustus op basis van twee betalen en 1 gratis nacht. Ideaal voor wie een verlenging wil van deze reis. 

Optionele verlening:

Kaapstad of Kaapse Wijnlanden. We bieden eveneens een wandelsafari in een privaat concessie van het Kruger Nationaal Park en in het Klaserie Wildreservaat. 

Prijs vanaf

€ 1130.00

Startprijs per persoon, zonder vluchten

Gedetailleerde prijzen

Mijn reisidee - Versleep de dagen in de volgorde die je verkiest...